Over ons

Hoogtepunten

Hoogtepunten_01
Hoogtepunten_02
Hoogtepunten_03
Hoogtepunten_04
Hoogtepunten_05
Hoogtepunten_06
Hoogtepunten_07
Hoogtepunten_08
20230326_BENEFIET OEKRAINE_314
 • De uitvoering van het Stabat Mater (Pergolesi) en een dubbelconcert met de Koninklijke Harmonie Oosthoven

 • De concertreizen naar Polen en Italië

 • Een feestconcert 'Wings of Music' in samenwerking met MaLuKoMa ' ter gelegenheid van het eigen 20-jarig jubileum in 2006, waar wereldliederen in originele talen werden gezongen

 • Missa Gratia van Herman de Houwer, toegewijd aan dochter van Herman en lid van Capriccio Els de Houwer †, ging in première tijdens het concert 'Lente voor Els' in 2008.

 • In april 2009 won Capriccio op het Korenfestival Vlaanderen in Kontich de prijs voor de beste uitvoering van het eenstemmig lied in de vorm van een nieuw te schrijven koorwerk. Componist Maarten Van Ingelghem componeerde dit werk waarbij hij Capriccio betrok bij het creatieproces. Gerrit Komrij verleende hierbij zijn toestemming om zijn gedicht 'Metamorfose' te gebruiken. De uitvoering heeft plaatsgevonden op 2 oktober 2011 in de schouwburg van CC De Warande te Turnhout tijdens het jubileumconcert 'Metamorfosen' van het 25-jarige Capriccio.

 • Deelname aan de grote kerstconcerten o.l.v. Herman de Houwer in de St.-Pieterskerk te Turnhout in2012, 2014 en 2016

 • Een klassiek concert 'Capriccio fijnbesnaard' met o.a. het strijkorkest De Turnhoutse Snaar o.l.v. Eva Vermeeren in 2014

 • Deelname aan 'The Great War Remembrance Concert' op 11 november 2014

 • Op 19 november 2016 vierde Capriccio haar 30-jarig jubileum met een concert 'Vrouwentongen - wat nu gezongen?', in samenwerking met het strijkkwartet Donnacorda o.l.v. Eva Vermeeren en soliste Nele Geerinckx.

 • Concert 'Capriccio UITGEDO(O)ST' in 2018

 • Concert in Durbuy in 2019

 • Benefietconcert 'Hymne voor Oekraïne', in samenwerking met Pizzicanto en Gaudioso, in 2023

Dirigente Anita Verreet


Anita Verreet volgde haar eerste pianolessen aan de Stedelijke Muziekacademie te Turnhout bij Mevr. Mia Van Steenbergen en Dhr. Luc Van Hove.


Na haar middelbare studies trok zij naar het Lemmensinstituut te Leuven, waar zij in 1988 het Laureaatsdiploma voor Piano behaalde in de klas van Dhr. Frans Van Beveren.

In 1989 volgde het Laureaatsdiploma voor Kamermuziek en in 1991 slaagde zij met onderscheiding voor het Hoger Diploma Piano.


Zij profileerde zich vooral als begeleidster. Zo was zij gedurende 18 jaar de vaste repetitor van de klas Lyrische Kunst aan het Lemmensinstituut.


Samen met regisseur Jos Verlinden en vocale coach Gerda Lombaerts bracht deze klas verscheidene succesvolle producties.


Momenteel geeft zij pianolessen en begeleidt ze aan de Muziekhumaniora van het Heilig Graf te Turnhout. Anita begeleidt ook regelmatig zowel vocale als instrumentale solisten en koren.

Sinds 1986 is zij dirigente van het koor Capriccio.

Onze geschiedenis

CapriccioHistoriek00
CapriccioHistoriek03
CapriccioHistoriek02
CapriccioHistoriek01
CapriccioHistoriek04

1979

Het koor 'De Eglantier' uit Turnhout ontstond in 1979, onder de bezielende leiding van Andre Verreet. Het enthousiasme was groot en al vlug groeide het koor uit tot een volwaardig 4-stemmig gemengd geheel.

1986

In 1986 sloegen Rie Smets en Anita Verreet de handen in elkaar en na enige tijd stonden er 6 jonge vrouwelijke Eglantiertjes klaar om, onder leiding van Anita Verreet, hun eerste vuurproef te doorstaan tijdens de jaarlijkse eucharistieviering van het gemengd koor ter gelegenheid van St. Cecilia.

1997

In januari 1997 verliet dit koor het 'Eglantier-nest' en sindsdien draagt het de naam 'Capriccio'. Doorheen de jaren breidde het ledenaantal uit.